"En blogg om sånt som jag stör mig på, typ orättvisor, godtycklighet, samhällsfrågor som folk glömt bort..."

torsdag 1 september 2011

Bara bröst för asylsökande i danmark


Nu är det 14 dagar kvar till val i Danmark. Kanske den borgerliga regeringen kommer förlora den här gången. Deras stödparti Dansk Folkeparti börjar bli mindre populärt och allt fler tycker att partiet har haft för stort inflytande på dansk politik.

Dansk Folkeparti börjar lida av idétorka. På vilka fler sätt kan man göra livet surt för de asylsökande? De senaste förslagen med ökade tullkontroller och asylcenter för sökande i Afrika och Asien istället för i Danmark har alla andra partier vänt ryggen till.

Ett av Dansk Folkepartis mest desperata förslag var att ett par bara kvinnobröst skulle vara med i en informationsfilm för asylsökande. Ett par bara bröst skulle skrämma bort fundamentalister enligt DF.

Jag tror nog att de flesta asylsökande i Danmark vet att kvinnor har bröst och man kan ju undra vems bröst som skulle visas upp. Kanske Pia Kjaersgaard kunde anmäla sig som frivillig?

Den danska tidningen Politikens tecknare Philip Ytournels gjorde en satirteckning över förslaget där Dansk Folkepartis ledartrio kunde beskådas i avklätt skick.


Sedermera hamnade bilden på Facebook men där visade snart Facebook vilken sida man stod på i danska valet då bilden togs bort i censuren. Tidningen Politiken satte in bilden igen men retuscherade själv de skamliga kroppsdelarna från teckningen.

Nyheter24: Facebook censurerar satirbild

Politiken-satir för fräck för Facebook

Politiken: Alla vänder ryggen till DFs förslag

Berlingske: Skall det vara bare bröst i danmarksfilmen




2 kommentarer: